Cilla Black van ‘Anyone who had a heart’ overleden

De Britse zangeres Cilla Black (1943) is op 72-jarige leeftijd overleden. Black is bekend van de hits Anyone who had a heart, You’re my world en You’ve lost that lovin’ feelin’. Black is in haar huis bij Marbella in Spanje waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven, bericht persbureau Reuters. Black was ook een bekend tv-gezicht. In

Cilla Black in 1971. Foto Kippa

De Britse zangeres Cilla Black (1943) is op 72-jarige leeftijd overleden. Black is bekend van de hits Anyone who had a heart, You’re my world en You’ve lost that lovin’ feelin’.

Black is in haar huis bij Marbella in Spanje waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven, bericht persbureau Reuters. Black was ook een bekend tv-gezicht. In de jaren tachtig en negentig presenteerde ze onder meer het programma Suprise, Surprise en Blind Date.

De zangeres werd geboren als Priscilla White in Liverpool, en werkte in de garderobe in de Cavern Club, waar ook The Beatles zijn ontstaan, voordat ze een zangcarrière startte. Ze kon door haar werk in de club met verschillende bandjes meezingen.

Het nummer Anyone who had a heart, was van Dionne Warwick, maar de cover van Black werd een nummer-één-hit in het Verenigd Koninkrijk. Haar versie van You’ve lost that lovin’ feelin’ werd niet een bekendere hit dan die van the Righteous Brothers’s.

De beste nummers van Black:

    • Anouk Eigenraam