Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Entertainment

30.000 mensen dansen in het Amsterdamse bos op festival Dekmantel

Het Dancefestival Dekmantel trekt 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het Amsterdamse Bos. Het feest duurt vier dagen en wordt ook wel omschreven als "het Lowlands voor dance". Overdag staan meer dan honderd acts geprogrammeerd, verspreid over vijf podia. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een nachtprogramma in de Amsterdamse club de Melkweg. Er waren optredens van onder meer Four Tet (wereldmuziek), Tom Trago (groovy house), Matrixxman (abstracte techno) en Jeff Mills. De organisatoren kiezen voor een mix van bekende namen en nieuwkomers. Ze staan er inmiddels om bekend een neus te hebben voor aanstormende gangmakers, de dj-talenten van volgend jaar.
De organisatie boekt zowel grote namen als aanstormende talenten.
Foto NRC / Rien Zilvold
Foto NRC / Rien Zilvold
Een van de dj's zet zijn koptelefoon weer op.
Foto NRC / Rien Zilvold
De zon scheen. Behalve gedanst en gegeten werd er ook uitgerust in het gras.
Foto NRC / Rien Zilvold
Het festival wordt ook wel omschreven als "het Lowlands van de dance".
Foto NRC / Rien Zilvold
Twee bezoekers in het Amsterdamse bos met berenmutsen.
Foto NRC / Rien Zilvold
Het festival in het Amsterdamse bos trekt bezoekers uit binnen- en buitenland.
Foto NRC / Rien Zilvold
In totaal werden er 30.000 kaartjes verkocht voor Dekmantel.
Foto NRC / Rien Zilvold
Hoge hakken gespot bij Dekmantel.
Foto NRC / Rien Zilvold
In de dansende menigte stijgt een van de bezoekers boven de mensenmassa uit.
Foto NRC / Rien Zilvold