Zwarte Zaterdag vroeg begonnen op de Franse snelwegen

Een file in Frankrijk eerder deze maand door de stakingen van boeren. Foto: EPA / Urs Flueeler

De drukste dag van het jaar op de Franse snelwegen, Zwarte Zaterdag, is vroeg van start gegaan. Bij Lyon, op de snelweg naar het zuiden, stonden vakantiegangers om 06.00 uur al anderhalf uur in de file. Dat meldt de ANWB.

Twitter avatar ANWBeuropa ANWB verkeer Europa #Frankrijk meeste vertraging bij Lyon het traject tussen Lyon en Vienne ongeveer een uur en >Spanje op de A9 bij Nimes ook flinke vertraging

Op veel andere grote knooppunten in Frankrijk staan ook al kilometers files, meldt de verkeersdienst. Naar verwachting bereikt de drukte op de drukste verkeersdag van het jaar rond 13.00 uur het hoogtepunt. Vorig jaar stond er op dat tijdstip ruim 900 kilometer aan file in Frankrijk.

Niet alleen in Frankrijk zijn er veel vakantiegangers op de weg. Ook in andere landen zijn er veel mensen op de weg op weg naar vakantie of juist op de terugweg. Zo is de wachttijd bij de Gotthardtunnel op de Zwitserse A2 al een uur.

Op een speciaal Twitter-account houdt de ANWB alle opstoppingen op de Europese wegen bij:


    • Eva Smal