Weer

None

De komende dagen is het zomers weer. Zaterdag ligt er een hogedrukgebied boven Nederland.

Dit resulteert in droog weer en weinig wind.

Er zijn veel zonnige perioden en de maximumtemperatuur varieert van 19 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in Zuidoost-Brabant en Limburg. Zaterdagnacht is het helder en daalt de temperatuur in het binnenland tot een graad of 10. Vlak aan zee wordt het ongeveer 13 graden. Morgenochtend is er eerst volop zonneschijn.

In de middag zal vooral landinwaarts wat stapelbewolking ontstaan.

Het blijft overal droog en de middagtemperatuur komt een fractie hoger uit dan de dag daarvoor: 20 of 21 graden aan zee tot 25 graden in het zuiden. Er waait een zwakke tot matige, naar noordoostelijke richtingen draaiende wind.

Maandag is het zonnig en stijgt de temperatuur op veel plekken tot rond of zelfs boven de tropische 30 graden. In het zuidoosten wordt het maximaal 32 graden. Dinsdag wordt het minder warm en kunnen een paar regen- of onweersbuien vallen.