Politie schiet gewapende man neer in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft vannacht een gewapende man neergeschoten. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Een omstander raakte daarbij lichtgewond.

Foto: ANP / Robin Utrecht

De Rotterdamse politie heeft vannacht een gewapende man neergeschoten, dat meldt de politie. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Een omstander raakte daarbij lichtgewond.

De politie ontving ‘s nachts meerdere meldingen over een man die met een vuurwapen over de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg liep. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten een dakloze man die in een portiek een andere man bedreigde met een vuurwapen. De man wilde het wapen niet laten vallen, waarop de politie hem neerschoot. Na aanhouding werd de 25-jarige man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 31-jarige man die werd bedreigd, liep ook een schotwond op bij de actie. Er wordt nog onderzocht door wiens kogels hij is neergeschoten. De man kon na behandeling in het ziekenhuis ‘s avonds nog naar huis.

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk is wanneer agenten hun dienstwapen gebruiken.