De YouTube-pionier

Green is meer dan schrijver. Hij is bijvoorbeeld ook de broer van Hank – en dat is van belang. Acht jaar geleden, op 1 januari, begon hij samen met Hank het YouTube-kanaal Brotherhood 2.0, waarop ze om de dag een video plaatsten. Zodat de twee broers, die in verschillende uithoeken van de VS woonden, elkaar weer eens spraken – en ondertussen leerden ze hoe je goede YouTube-video’s maakt, in een tijd dat dat nog onontgonnen terrein was.

Die filmpjes bleken ook leuk om te zien voor niet-familieleden, en de kijkcijfers groeiden en groeiden: inmiddels zijn er 2,6 miljoen mensen geabonneerd op de filmpjes van John en Hank. Bovendien werden de broers de bedenkers van het jaarlijkse congres VidCon, hét wereldwijde evenement voor (aspirant-)videobloggers Het Vlogbrothers-kanaal staat in de toptien van best bekeken YouTube-kanalen. Een van de populairste filmpjes gaat over het liefdesleven van giraffes, een andere over de vraag waarom de zorgkosten in de VS zo hoog zijn.