De voetbaltycoon

De gebroeders Green doen dus goede dingen, maar ook gewoon lollige dingen – die je uit de hand gelopen liefhebberijen zou kunnen noemen. John is groot fan van voetbal – niet om zelf te doen, maar wel om naar te kijken en om uren aan te besteden door het spelen van de game FIFA. (Daarvan maakte hij dan weer YouTube-filmpjes.) In dat spel was hij de manager van het fictieve elftal Swindon Town Swoodilypoopers en ging hij zich interesseren voor Engels voetbal. Zo hoorde hij het buitengewone verhaal van AFC Wimbledon, een niet-fictieve club die door fans werd opgericht en inmiddels een redelijk succesvolle profclub is. Binnen een paar jaar was die doorgedrongen tot de vierde divisie. Maar erg professioneel was het nog niet: de financiën waren bijvoorbeeld een probleem. Daarom besloot John om de advertentie-inkomsten van zijn FIFA-filmpjes te doneren aan AFC Wimbledon, en dat vond zijn online gemeenschap awesome. Inmiddels is die gemeenschap – Nerdfighteria – een van de shirtsponsors van de Engelse club, en John Green dus een soort voetbaltycoon.

6