De geschiedenisleraar

En het bleef niet bij Vlogbrothers. Inmiddels hebben John en Hank meerdere kanalen opgericht, waarvan de meeste het camcorderamateurisme uit de begindagen lang achter zich hebben gelaten. Een van de belangrijkste is CrashCourse, een educatief kanaal dat zijn gelijke niet kent. Het begon met John, die een spoedcursus wereldgeschiedenis schreef en presenteerde. In razend tempo verteld, zoals alle Green-producties geen overbodige stiltes laten vallen, met mooie graphics, én met een aantrekkelijke mix van feitelijke informatie, leuke weetjes en running gags.

Zo ontpopte John zich voor veel Amerikaanse schoolkinderen als de ideale geschiedenisleraar. En Hank maakte ondertussen SciShow, over wetenschappelijke onderwerpen. Er zijn inmiddels talloze spin-offs, die allang niet meer allemaal door Hank en John gemaakt of gepresenteerd worden, met uiteenlopende onderwerpen van psychologie tot astronomie en economie.