21 vermisten na aardverschuiving in India - ‘vermoedelijk begraven’

Indiërs lopen door de overstroomde straten van Calcutta. Foto EPA/Piyal Adhikary

Lokale politiediensten van het dorpje Joumol in het noord-oosten van India zijn op zoek naar 21 vermisten na een grote aardverschuiving die is veroorzaakt door aanhoudende moessonregens. De politie vermoedt dat de mensen onder de modder terecht zijn gekomen en vreest voor hun leven.

Dat meldt persbureau AP. De politie heeft het afgelegen dorp bereikt en probeert nu de ravage op te ruimen om zo de mensen te kunnen vinden. Joumol ligt in een afgelegen regio vlakbij de grens met Myanmar, zo’n 160 kilometer ten zuidwesten van de provinciale hoofdstad Imphal.

Ook Myanmar wordt geteisterd

India en buurland Myanmar worden geteisterd door aanhoudende regenval en de daardoor veroorzaakte overstromingen. In Myanmar zijn er in juli al 21 doden gevallen door het noodweer. Volgens de autoriteiten zijn 110.000 mensen de dupe van de slechte omstandigheden. In India zou het om meer dan 400.000 mensen gaan.

Aardverschuivingen komen veelvuldig voor in India in deze tijd van het jaar, tijdens het moessonseizoen dat loopt van juni tot september. Twee jaar geleden kwamen er bijna 600 mensen om het leven bij soortgelijk natuurgeweld.

    • Sam de Voogt