A’dam moet vergunning voor ‘hottugs’ opnieuw bekijken

De vergunning voor vijf drijvende badkuipen, de ‘hottugs’ die een horeca-exploitant door de Amsterdamse grachten wil laten varen, is vernietigd door de rechtbank. De gemeente moet de vergunningverlening opnieuw bekijken en uiterlijk over drie maanden een besluit nemen of de vergunning terecht is verleend. De motivering van de rechtbank wordt later gepubliceerd. De rechtszaak was aangespannen door de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB), die zich verzet tegen de ‘pretparkisering’ van de binnenstad. De VVAB vindt dat de hottug het zoveelste partyvaartuig is dat de grachten vervuilt en eerder thuishoort op een meer of een plas. De elektrisch aangedreven badkuipen met houtkachel varen al langere tijd in onder meer Rotterdam. (NRC)