Fusie tussen ProSieben en Springer van de baan

Het Duitse televisiebedrijf ProSiebenSat.1 heeft de gesprekken met krantenuitgever Axel Springer over een mogelijke fusie beëindigd. Dat heeft het bedrijf laten weten. Eerder deze maand meldden bronnen dat de partijen onderhandelden over een samengaan. Door een samenvoeging zou een groot Europees mediaconcern ontstaan, dat kan concurreren met RTL-moederbedrijf Bertelsmann. Wel zouden er mogelijk bezwaren komen van mededingingsautoriteiten. Het fusieconcern zou een marktwaarde hebben van meer dan 15 miljard euro. De bedrijven kondigden wel aan samen te gaan werken op het gebied van digitale media, onder meer door gezamenlijke investeringen te doen. Axel Springer werd vorige week ook genoemd in de overnamestrijd rond de Britse zakenkrant Financial Times. De Japanse uitgever Nikkei betaalde uiteindelijk uitgever Pearson 844 miljoen pond (1,19 miljard euro) voor de Britse krant, 35 maal haar jaarlijkse winst. (ANP)