Netwerken met braderiezangers en geiten in de Bollenstreek

Wat: Netwerken met een knipoog in Lisse

Wie: Organisatoren Ingrid Claasen en Hans Busscher en vijfenveertig leden

In de Bollenstreek netwerken ze met een knipoog, leggen organisatoren Hans Busscher en Ingrid Claasen uit. Daar moet je niet aankomen met stemmige pakken en een stapel visitekaartjes. Claasen:

“Op sommige netwerkborrels staan de genodigden zowat met elkaar te kwartetten.”

En dat moet je dus niet willen – met z’n allen.

Busscher en Claasen willen gezelligheid. Vandaar dat ze soms een Prince-imitator uitnodigen. Of Rob Ronalds. Huh? Die kent u niet? Raar. Dat is dus de zanger van Cooldown Café. “Die is van: Hé-hé-je baby! Oeh, ah, oeh, ah”, zegt Claasen. Vorig jaar hadden ze Piet Paulusma te gast, en het jaar daarvoor een geit.

“Dat was echt lachen, dat had niemand verwacht.”

Ingrid&Hans borrelen met een knipoog in Lisse

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Maar vanavond is er geen galmende braderiestem te bekennen, boerderijdieren evenmin. De zomervakantie is namelijk best een serieuze tijd voor de ondernemers uit Lisse en omstreken. Busscher:

“Het is wat stiller nu. Veel mensen zijn met vakantie, maar de zelfstandig ondernemers werken gewoon door.”

Contacten hè

Ze staan in kringetjes bij elkaar. Wisselen ervaringen uit. Over het inreizen in Israël bijvoorbeeld. Een vrachtwagenchauffeur zegt eens zeven uur lang te zijn ondervraagd op het vliegveld. Een heftig knikkende reisagent heeft dat ook meegemaakt. “Maar gelukkig kwam ik opeens een bevriende douanier tegen.” Knipoogje. “Contacten hè, daar gaat het om.” En dan gaan de visitekaartjes rond. Benauwde blikken. Je weet maar nooit.

Een half uur later vindt Busscher het tijd voor een centraal momentje. Hij heeft de microfoon gepakt en verwelkomt de leden. Hebben ze er zin in? Jawel. Het bittergarnituur wordt doorgegeven, iedereen houdt een drankje vast. Busscher legt de regels van de netwerkoefening uit die ze zo gaan doen. Kies iemand uit die je nog niet kent en vertel hem of haar over je bedrijf. Precies één minuut, niet langer. Daarna komt opdracht twee. Begrepen? Knikkende hoofden, malende kaken.

En wat gezelligheid

En dan doet iemand een mededeling over de eerstvolgende bijeenkomst waarvoor ze zich kunnen aanmelden.

“Het belooft fantastisch te worden. Het is nog niet helemaal zeker, maar hóógstwaarschijnlijk komen Geer en Goor zingen.”

Opgelucht gelach. Ze begonnen zich al af te vragen waar die gezelligheid bleef.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken