Neergeschoten man Spanje vast voor schietpartij Eindhoven

Een man die afgelopen dinsdag in Barcelona gewond raakte bij een schietpartij is de voortvluchtige Nederlander Jori Sven van Z. Hij is gisteren op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie in het ziekenhuis aangehouden. Van Z. wordt in Nederland gezocht voor een schietpartij bij een villa in Eindhoven vorig jaar. Negen mannen, van wie enkelen in kleding van motorclub No Surrender, schoten daar op elkaar. Onder hen was vermoedelijk Van Z. Hij is er zo slecht aan toe dat hij nog niet is ondervraagd. Van Z., die gesignaleerd stond bij Interpol, had valse identiteitspapieren. De Spaanse politie gaat ervan uit dat de schietpartij in Barcelona, voor een hotel bij de Ramblas, een gevolg was van een conflict onder criminelen. De schutter is nog voortvluchtig. (ANP)