Politiestaking bij start van voetbalcompetitie

De politiebonden hebben aangekondigd te gaan staken tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen van de Eredivisie, in het weekend van 7 tot 9 augustus. De bonden protesteren daarmee tegen het uitblijven van een cao-aanbod dat in hun ogen voldoende is. De politiebonden willen dat minister van Veiligheid en Justitie met een beter cao-bod komt dan er nu op tafel ligt. In de nieuwe cao voor alle ambtenaren is een loonstijging van 5,05 procent over 2015 en 2016 opgenomen. De vakbonden nemen daar geen genoegen mee. Als een nieuw bod uitblijft, leggen politiemensen die bij de voetbalwedstrijden worden ingezet hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Alleen voor de wedstrijd Feyenoord-FC Utrecht wordt een uitzondering gemaakt.

    • NRC