Dit is vandaag belangrijk

Foto iStock

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Cecil de Leeuw had ook door een Nederlander geveld kunnen worden: 6.000 jagers boeken jaarlijks een jachttrip over de grens. Een Pools hert kost zo’n 1.500 euro, voor de ‘Big Five’ (inclusief leeuw) betaal je een ton.

Wat is er erger dan gestolen paspoort- of creditcardgegevens? De wetenschap dat ze online door hackers voor slechts een paar tientjes verpatst worden.

Het zat er dik in, het oorspronkelijke Top Gear-trio gaat weer samen tv maken. Maar waarom kiezen ze voor Amazon, en niet voor Netflix?

Poldernieuws

De banken die de beursgang van ABN Amro begeleiden krijgen volgens het FD een ongewone beloning.

Veel gemeenten hebben jeugdzorg te krap ingekocht. Het gevolg? Veel jeugdzorginstellingen zijn al door hun budget voor 2015 heen, schrijft Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Het verhaal dat Amerikaans bier niet te drinken is, klopt niet meer. Het wordt dan ook gebrouwen door buitenlanders, vertelt de Wall Street Journal.

De toekomst van het nieuws is online, vindt ook de ‘oude’ tv-zender NBC. Dat bedrijf investeert volgens de LA Times flink in Buzzfeed News.

Na het eerdere fiasco krijgt Google Glass een makeover, meldt Mashable.

While you were sleeping… in Asia

Van het Japanse minimumloon per uur kun je net een bakje noodles kopen. Tijd voor verandering, vindt Bloomberg.

Na een jaar overleg verkoopt Shell de meerderheid van de aandelen in dochterbedrijf Showa Shell Sekiyu aan Japanse oliegigant Indemitsu Kosan, meldt Nikkei Asian Review.

De Chinese overheid heeft volgens de Straits Times grote plannen met de aardappel.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q