Countryzangeres Lynn Anderson overleden - bekend van Rose Garden

Lynn Anderson arriveert op de CMA Awards in Nashville in 2013.
Lynn Anderson arriveert op de CMA Awards in Nashville in 2013. Foto: Evan Agostini / Invasion / AP

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson is vrijdagochtend (plaatselijke tijd) in de Amerikaanse stad Nashville op 67-jarige leeftijd overleden. Anderson scoorde in 1970 een wereldhit met haar versie van het nummer (I never promised you a) Rose Garden van Joe South.

Volgens een verklaring van de familie overleed Anderson in het ziekenhuis in Nashville. Haar publicist liet weten dat ze overleed aan een hartstilstand. Anderson heeft afgelopen maand nog een album uitgebracht: Bridges. Dit was haar eerste gospelalbum.

Voor haar versie van het nummer ‘Rose Garden’ won Anderson een Grammy en werd ze uitgeroepen tot beste vrouwelijke countryzangeres van 1971. Daarnaast bezorgde de hit haar een sterrenstatus. Anderson trad op met grootheden als Tom Jones, John Wayne, Lucille Ball en Bing Crosby. Ook trad ze op voor vier Amerikaanse presidenten: Nixon, Carter, Ford en Reagan.

Een andere bekende hit van Anderson was ‘Top of the World’ uit 1973. De popband The Carpenters scoorde in datzelfde jaar een hit met een cover van het nummer.

Lynn Anderson begon als zesjarige al met zingen en optreden, haar ouders hielden ook van countrymuziek. Ze trouwde en scheidde twee keer en kreeg drie kinderen.