Visueel prachtig, maar ook een beetje verwarrend

Als ze zich houdt aan haar studieplan, mag ze volgend jaar wel wat tijd besteden aan vriendschap. Misschien. De naamloze hoofdrolspeelster in De Kleine Prins slikt wat moeder opdraagt; alles opgeven om een „prachtvolwassene” te worden. In de originele versie van Le Petit Prince uit 1943 leert een buitenaardse prins een gestrande piloot opnieuw met verwondering naar de wereld kijken. Het prinsje stelt vragen die volwassenen zich niet meer stellen. In de 3D-animatiefilm gebaseerd op het boek van Antoine de Saint-Exupéry krijgt een 9-jarig meisje haar kinderlijke blik terug dankzij een gekke buurman/ ex-piloot die zijn geschiedenis met haar deelt. Als ze zich onderdompelt in zijn verhaal komen de originele aquarellen uit het boek tot leven; de kreukelige poppen van de prins en zijn gesprekspartners zijn prachtig en contrasteren met de gelikte computer geanimeerde wereld waarin het meisje leeft. Deze visuele vondsten kunnen niet verbergen dat het scenario verwarrend is en de ‘3D-actiescènes’ verplicht aanvoelen.