Komt niet echt op gang

Al sinds zijn kindertijd is Quentin gefascineerd door zijn buurmeisje Margo, maar tot zijn verdriet verwaterde hun vriendschap tijdens hun puberteit. Maar als Margo bedrogen wordt door haar vriendje zoekt ze weer toenadering en sleept ze Quentin mee in een nachtelijk avontuur vol wraakzucht. De volgende dag is ze verdwenen. Als Quentin haar achtergelaten aanwijzingen ontdekt, gaat hij naar haar op zoek met de hulp van zijn twee beste vrienden.

Paper Towns, naar een tienerboek van John Green (The Fault in Our Stars), gaat over twee totaal verschillende personages: een rusteloze, maatschappijkritische avonturierster die op zoek is naar zichzelf, en een wat kleurloze conformist die zijn hele leven al gepland heeft. Zij moedigt hem wat bevoogdend aan uit zijn comfort zone te treden, hij hoopt op meer dan vriendschap. Ondertussen wil het verhaal maar niet echt op gang komen en bevat het, gezien de status van auteur Green, teleurstellend veel saaie scènes.