Groei Twitter ‘onacceptabel’

Twitter leed afgelopen kwartaal 137 miljoen dollar verlies. Foto Richard Drew / ANP

Twitter heeft zijn omzet fors zien stijgen het afgelopen kwartaal: die kwam uit op 502 miljoen dollar (454 miljoen euro), 61 procent meer dan vorig jaar. Het bedrijf leed 137 miljoen dollar verlies, 5 procent minder dan een jaar eerder. Ondanks die stijgende lijn reageerden beleggers zeer negatief: de koers van nhet aandeel ging in New York na het sluiten van de beurs bijna 12 procent onderuit. Dat kwam vooral door een opmerking van interim-topman Jack Dorsey, die erop wees dat de groei van het aantal gebruikers opnieuw tegen is gevallen. Twitter zegt nu elke maand 304 miljoen actieve gebruikers te hebben. Dat betekent een groei van 12 procent vergeleken met vorig jaar, het laagste groeicijfer voor Twitter tot nu toe. „Dat is onacceptabel, en we zijn er niet tevreden over”, zei Dorsey. Hij wil Twitter versimpelen om een groter publiek te kunnen bereiken. Ook denkt hij de komende maanden meer geld te kunnen verdienen met een nieuw soort advertenties. (NRC)