Netflix gaat nu echt naar Hollywood

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Netflix is groot. Dat weet iedere liefhebber van Orange Is the New Black, House of Cards, en die oude film of serie die je in een opwelling kunt streamen.

Hoe groot zal binnenkort blijken in LA. De komende weken worden de nieuwe tv-series gepresenteerd en Netflix - voorheen niet meer dan een lastige vlieg voor de grote networks - heeft een dag vol programmering te bieden.

Op de iets langere termijn zal Netflix verhuizen naar een nieuwe kantoortoren aan Sunset Boulevard. Middenin Hollywood, where the action is, zoals ze in Hollywood zeggen. Het bedrijf zit nu in een vaag grijs pand in Beverly Hills. De LA Times ziet de nieuwe locatie als een teken des tijds:

“Hoewel de deal nog kan mislukken, blijkt wel dat Netflix zijn positie wil bestendigen als topspeler in de branche.”

Hoe duur zijn de Spelen? Te duur voor Boston

Wat verdient een stad aan de Olympische Spelen? Hoe bereken je dat? Vragen waar de Amerikaanse geleerden enthousiast over discussiëren. In Boston hebben ze besloten dat ze het er niet meer over willen hebben. De stad heeft zijn kandidatuur voor de zomerspelen van 2020 ingetrokken.

Een epic fail was in zicht, schrijft de Boston Herald. Het begon voor de burgemeester een albatros te worden, zei een adviseur. Burgemeester Walsh zelf over het risico dat gemeenten lopen:

“I will not sign a document that puts one dollar of taxpayers’ money on the line for one penny of overruns for the Olympics.”

In de Amerikaanse topsport gaan vele miljarden dollars om, en Boston heeft doorgaans niet te klagen. In het basketbal, honkbal, American football en ijshockey heeft de stad topclubs. Maar footballclub New England Patriots heeft Boston een tweede blauw oog bezorgd; die ploeg moet echt boeten voor het deflate-gate-schandaal.

The Newshour had gisteren zo’n debat tussen voor- en tegenstanders van olympische campagnes. Wij zeggen: uitslag onbeslist.

 

Detroit (de automaker, niet de stad) is weer blij

Goed, Volkswagen heeft de kroon van Toyota overgenomen als mondiale marktleider in de autobranche. Maar volgens de Wall Street Journal is een Amerikaanse ontwikkeling interessanter: de enorme winststijging van bedrijven als Ford en General Motors.

Ford maakte in het tweede kwartaal 44 procent meer winst. Door de dalende olieprijzen is de benzine goedkoper, terwijl ook pickuptrucks en grote SUVs zuiniger worden. De vraag naar die categorie grotere wagens stijgt snel en de Amerikaanse automakers profiteren.

De Journal:

“Detroit heeft de wind in de rug na de krimp van het vorige decennium.”

 

 

    • Diederik van Hoogstraten