Fokker krijgt nieuwe, Britse, eigenaar

De Britse toeleverancier aan de luchtvaartindustrie GKN neemt Fokker Technologies over van investeringsmaatschappij Arle Capital. Dat maakten de bedrijven gisteren bekend. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 706 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Fokker blijft na de overname in Nederland en ook de naam blijft bestaan.

Topman Hans Büthker van Fokker sprak van „goed nieuws” voor het relatief kleine Fokker, dat met de steun van GKN verder kan groeien. „Dat is ook een belangrijke reden voor deze transactie, om verdere groei te bewerkstelligen”, aldus Büthker. „De overname is voor Fokker een grote stap in de wereld van de luchtvaartindustrie.” Hij waagde zich niet aan concrete uitspraken over de gevolgen voor de werkgelegenheid. Hij wees daarbij op de groei waar Fokker met steun van GKN voor staat.