Vrienden van Gaddafi krijgen doodstraf

None
Foto Ismail Zitouny/ Reuters

Al deze mannen zijn voormalige leden van het Gaddafi-regime. Een Libische rechtbank heeft hen gisteren terechtgesteld voor hun betrokkenheid bij het regime van de voormalig dictator Moammar Gaddafi. Acht prominenten kregen de doodstraf. Onder wie de voormalige Libische premier Baghdadi al-Mahmoudi. Ook de zoon van voormalig dictator Moammar Gaddafi, Saif al-Islam werd ter dood veroordeeld wegens moorden tijdens de revolutie van 2011. Al-Islam zit op dit moment vast in de stad Zintan bij een lokale militie die hem niet wil uitleveren. Het vonnis vond plaats in de Libische hoofdstad Tripoli waar een niet-erkende regering zit. Al-Islam wordt ook gezocht door het Internationaal Strafhof wegens misdaden tegen de menselijkheid.