Wijn met karakter

None

Klaas Drupsteen maakt in de special Wijn met karakter (Omroep MAX) een wijnreis met actrice Monique van de Ven (63). In Friuli in noordoost-Italië gaan ze op zoek naar een wijn die op haar lijkt en bij haar karakter past. Drupsteen, die naast presentator ook vinoloog is: „We gaan functioneel drinken.” Hij geeft uitleg over wijn, de wijnmakers en het gebied. De twee bezoeken verschillende wijnboeren, waaronder het wijngoed van de familie Rapuzzi. Net als in vergelijkbare programma’s gaat het ook over leven en werk. Zo vertelt Van de Ven hoe haar zoon Nino, die in 1993 op jonge leeftijd overleed, nog steeds een belangrijke rol speelt in haar gezin. Ze is getrouwd met schrijver en acteur Edwin de Vries, met wie ze nog een andere zoon heeft, Sammie. De sfeer blijft verder ontspannen, het is vooral een prettig tripje in een mooie omgeving. De twee maken zelf ook een wijntje . Die smaakt best goed, maar ziet er niet zo lekker uit („Het lijkt een beetje op modderwater”). Op het eind kiest Drupsteen een bijzondere wijn uit die het meest bij Van de Ven past. MAX heeft op dit moment geen plannen om een serie met dit format te maken.

Thijs Schrik