Vliegverkeer bij luchthaven Rome hervat

Alle vertrekkende vluchten bij vliegveld Rome-Fiumucino zijn voorlopig geschrapt. Vliegtuigen mogen van de luchtverkeersleiding niet opstijgen vanwege een brand in de buurt van de grootste luchthaven van de Italiaanse hoofdstad.

Een vliegtuig van Alitalia stijgt op bij vliegveld Fiumicino
Een vliegtuig van Alitalia stijgt op bij vliegveld Fiumicino Foto EPA / Percossi

Het vliegverkeer bij luchthaven Rome-Fiumicino wordt hervat. Vliegtuigen mochten vanmiddag van de luchtverkeersleiding tijdelijk niet opstijgen vanwege een brand in de buurt van de drukste luchthaven van de Italiaanse hoofdstad, meldde persbureau AFP. Luchtvaartmaatschappij Alitalia schrijft nu:

Twitter avatar Alitalia Alitalia Riprendono le operazioni a #Fiumicino. Partito il volo AZ1133 per Ancona. http://t.co/De4e5k813L

De brand woedt in een naaldbomenbos naast de startbanen van het vliegveld, dat begin mei ook al werd getroffen door een grote brand. Een terminal brandde af. Die is net hersteld en werd 17 juli heropend.

Het zuiden van Europa kampt met grote droogte. Een bosbrand in het noordoosten van Spanje legde afgelopen weekend honderden hectare bos in de as. In Zuid-Frankrijk moesten deze week zo’n tienduizend vakantiegangers worden geëvacueerd, omdat hun campings in de buurt van Fréjus werd bedreigd door bosbranden in de omgeving.

Natuurbranden komen steeds vaker voor, schreven Amerikaanse en Australische klimaatwetenschappers eerder deze maand in Nature Communications. De onderzoekers analyseerden natuurbranden van de afgelopen 35 jaar. Ze zijn er vaker, ze duren langer en ze komen op steeds meer plaatsen voor. De gebieden die ideaal zijn voor een brand worden steeds groter.

    • Laura Klompenhouwer