Personeel stapt weer naar de rechter

Kledingmerk Abercrombie & Fitch heeft zijn personeel weer eens op de kast gekregen. Ongeveer 62.000 werknemers slepen de werkgever voor de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de ‘look policy’ die hun voorschrijft hoe ze er op hun werk moeten uitzien.

De werknemers zeggen in de aanklacht dat ze verplicht worden Abercrombie-kleding aan te schaffen, elke keer wanneer er een nieuw ‘verkoop handboek’ uitkomt. In dat handboek staat namelijk beschreven welke kleding ze geacht worden te dragen tijdens hun werk. The Huffington Post sprak met de advocaat van de werknemers, die stelt dat het personeel het geld voor de aanschaf van de nieuwe verplichte kleding niet terugkrijgt.

Als de werknemers niet in de ‘juiste’ outfit op hun werk verschijnen, worden ze volgens de advocaat weer naar huis gestuurd. Dit gebeurt ook wanneer ze niet voldoen aan één van de vele voorschriften over de ‘juiste’ haarkleur, lengte van de nagels, make-upstijl, en andere regels over het uiterlijk.

    • NRC