Vakantie in Hardenberg

Vrijdag 17 juli ’s middags. Ik kwam met mijn tassen en dalmatiër tegenover je zitten in de boemeltrein naar Emmen. Na een tijdje ontspon zich een leuk gesprek. Je kwam uit Dordrecht, was net afgestudeerd en ging naar Hardenberg waar je zus met haar familie op een camping stond. Ik ging door naar Emmen.

Toen je in Hardenberg naar de treindeur liep, liep mijn hond even achter je aan. Ik grapte dat ze met je mee wilde. Je reageerde door op een hartverwarmende manier te zeggen dat ze welkom was.

Op maandag zaten we weer in dezelfde treinen. Toen ik mijn hond bij de overstap in Zwolle even uitliet, riep je naar me en zei dat het toeval was dat we weer in dezelfde trein zaten. Helaas liep je daarna door en tegen de tijd dat ik bij de lange dubbeldekker richting Den Haag aankwam was je daar allang in verdwenen.

Ik zou het leuk vinden onze ontmoeting nog eens te herhalen.