Bouterse wil vertellen over Decembermoorden

De Surinaamse president Desi Bouterse is bereid mee te werken aan waarheidsvinding omtrent de Decembermoorden uit 1982, zo schrijft hij aan de Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws.

Sandew Hira, de jongere broer van de op 8 december 1982 vermoorde John Baboeram, riep Bouterse vorige week op een getuigenis af te leggen in een diepgaand interview.

Of Bouterse werkelijk meer duidelijkheid zal geven over wat zich afspeelde in Fort Zeelandia is onbekend. Tot nu toe nam hij alleen de politieke verantwoordelijkheid voor wat hij in zijn brief een „zwarte bladzijde in onze geschiedenis” noemt.

In de brief schrijft Bouterse ook: „Net als voor u zal dit ook voor mij een emotionele tocht zijn. Maar Suriname heeft recht op de waarheid, recht op afsluiting en verwerking, zodat we samen als natie verder kunnen.”

    • NRC