Vo wil geschil met Kreuk in hoger beroep uitvechten

Kunstenaar Danh Vo gaat niet in op het voorstel van verzamelaar Bert Kreuk om een kunstwerk of 350.000 dollar te doneren aan een museum, als uitweg uit het geschil dat de twee hebben. Ook wil hij geen ander werk voor Kreuk maken, nu de verzamelaar de muurschildering met de tekst „SHOVE IT UP YOUR ASS, YOU FAGGOT”, die hij voor Kreuk wil maken, niet accepteert. De Deens-Vietnamese kunstenaar wacht liever het hoger beroep af. De rechter veroordeelde hem tot het maken van een „indrukwekkend” werk voor Kreuk. Vo stelde daarop voor een muurschildering te maken met de hierboven geciteerde zin uit horrorfilm The Exorcist. Kreuk vindt het voorstel niet serieus en de zin beledigend. Hij wil praten over een andere invulling. Vo gaat daar niet op in. (NRC)