Omzet Twitter groeit met 61 procent, winst blijft uit

Het Twitterlogo op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco.
Het Twitterlogo op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco. Foto: Reuters / Robert Galbraith

De omzet van social mediareus Twitter is in het tweede kwartaal met 61 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Dit duidt erop dat de advertentiezaken die het bedrijf doet werken. Wel lijdt de onderneming nog steeds verlies, hoewel minder dan voorheen.

Dat heeft het bedrijf vanavond bekendgemaakt. Het nettoverlies liep met 5,5 procent terug naar 137 miljoen dollar (124 miljoen euro). De omzet bedroeg het tweede kwartaal 502 miljoen dollar, omgerekend ruim 454 miljoen euro. Twitter kreeg er 8 miljoen actieve gebruikers bij, waarmee het totaal komt op 316 miljoen.

Twitter avatar TwitterIR TwitterIR Q2’15 rev: $502M; adj. EBITDA: $120M; non-GAAP net income: $49M. Key info: http://t.co/vD89osWNNi #TWTRearnings $TWTR http://t.co/L1t8IYge0g

Twitter is niet tevreden over de hoeveelheid nieuwe gebruikers het bedrijf in de voorbije periode wist te trekken, meldt ANP. Tijdelijk topman Jack Dorsey riep op tot een versimpeling van het aanbod van Twitter, zodat de waarde van het sociale netwerk beter zichtbaar wordt. De onderneming is nog op zoek naar een nieuwe CEO.

Wel was de omzet hoger dan het bedrijf zelf eerder had voorspeld en dan analisten hadden verwacht. Twitter verhoogde vandaag dan ook direct zijn verwachting voor de omzet in heel 2015. Voor de inkomsten is het social mediabedrijf nagenoeg geheel afhankelijk van de verkoop van advertenties.