Man in Florida opgepakt wegens plan voor bomaanslag

Een 23-jarige man is opgepakt in de Amerikaanse staat Florida. Hij wordt ervan beschuldigd een bomaanslag te hebben willen plegen op een strand met een rugzakbom en zou de terreurgroep Islamitische Staat (IS) steunen.

Vrouwen en een kind lopen over het strand van Marineland in Florida.
Vrouwen en een kind lopen over het strand van Marineland in Florida. Foto: Reuters / Carlo Allegri

Een 23-jarige man is opgepakt in de Amerikaanse staat Florida. Hij wordt ervan beschuldigd een bomaanslag te hebben willen plegen op een strand met een rugzakbom en zou de terreurgroep Islamitische Staat (IS) steunen.

Dat meldt persbureau AP. Hij werd opgepakt tijdens een undercover-operatie van de FBI. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie had hij plannen om een massavernietigingswapen te gebruiken.

De FBI kwam de man op het spoor door een Facebookbericht waarin hij zei IS te steunen. Vervolgens legde een FBI-informant contact met de jongen en vertelde hem dat hij een aanslag in de VS wilde plegen. De man zou ook op Facebook hebben gevraagd hoe hij een bom zou moeten maken. “Stuur me een video of zo, en wat ik moet doen om het te maken.” Hij werd opgepakt nadat hij van de informant een niet-functionele bom had aangenomen.