Bestand Jemen al op eerste dag geschonden

Foto Reuters

De coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië heeft gisteren luchtaanvallen uitgevoerd in ten minste twee provincies in Jemen. Daarmee is het humanitaire bestand dat de nacht ervoor inging, en bedoeld is om burgers in het straatarme land hulp te leveren, al op de eerste dag geschonden. Opvallend is dat de slachtoffers soldaten waren die aan de kant van de Jemenitische regering staan, net als de coalitie. Vijftien mensen zouden zijn gedood bij twee afzonderlijke aanvallen, veertig mensen raakten gewond, schrijft persbureau AP. De luchtaanvallen vonden plaats vlakbij de strategische militaire basis Al-Anad, die in handen is van de Houthirebellen waartegen de coalitie strijdt. Er waren ook bombardementen ten noorden van de havenstad Aden.

    • NRC