kort

De klassieke muziekrubriek Klassiek met Kerkhof is even met vakantie. Geen klassieke muziek, maar wel wat je deze week moet weten:

Bobbi Kristina Brown, de dochter van zangeres Whitney Houston en Bobby Brown, is zondag op 22-jarige leeftijd overleden. Ze werd in januari bewusteloos gevonden in bad. Sindsdien lag ze in coma. De politie onderzoekt nog waardoor ze bewusteloos raakte.

Zangeres Erykah Badu maakt het makkelijker om het vorige nieuws te verwerken. Ze heeft afgelopen weekend op Soundcloud een mixtape gedeeld van meer dan tachtig minuten. Verwacht een goede dosis jazz, soul en vintage funk. Je kunt de mixtape hier beluisteren: nrch.nl/4gmr.

Binnenkort kun je in het bezit zijn van iets legendarisch: de handgeschreven tekst van de eerste hit van Johnny Cash, ‘I Walk the Line’. Je moet dan wel bieden op de tekst op de veilingwebsite van RR Auctions in Boston. Het bod begon met een bedrag van 910 dollar. Inmiddels is het alweer verhoogd met 700 dollar. Tot 12 augustus kun je bieden.

We zijn nog niet klaar met berichten uit de legendarische muziekhoek. Want de geluidstechnicus van Michael Jackson schijnt in het bezit te zijn van twintig onuitgebrachte nummers van de popkoning. Dat vertelde hij tegen de Franse krant Le Parisien. Of je de liedjes ooit gaat horen is helaas nog niet duidelijk.

    • Maral Noshad Sharifi