In beeld

Het Aoussou-festival in de Tunesische badplaats Sousse

Elk jaar op 24 juli vindt in de Tunesische badplaats Sousse het Aoussou-festival plaats: een parade met praalwagens, fanfares en folklore, aan de vooravond van Awussu. Dat is de hittegolf in Noord-Afrika volgens de Berberse kalender. Een vrolijk feest, in de maand dat er een treurige aanslag plaatsvond in Sousse. Een student opende het vuur op zonnebadende toeristen, 38 mensen kwamen om. Voornamelijk toeristen uit Europa. Door deze aanslag en de aanslag in het Bardo museum in maart heeft het toerisme in Tunesië, dat wordt gezien als het enige succesverhaal sinds de Arabische Lente, een enorme klap gekregen. Tunesië wil nu een muur langs de grens met Libië om de toestroom van terroristen te stoppen.
Tunesische meisjes in traditionele Sefsari-gewaden.
Reuters / Anis Mili
Artiesten uit Rusland lopen in een parade.
Reuters / Anis Mili
Een Tunesische artiest treedt op voor het publiek,
Reuters / Anis Mili
Een vuurspuwer vertoont zijn kunsten.
Reuters / Anis Mili
Mensen komen massaal af op de bek van een grote draak.
Reuters / Anis Mili
Tunesische meisjes marcheren in een parade.
Reuters / Anis Mili
Een vuurspuwer vertoont zijn kunsten.
Foto Reuters / Anis Mili