Vrachtwagen stort van viaduct op de A2

Een vrachtwagen is bij het knooppunt Amstel van de A2 met de A10 dwars door de vangrail van een viaduct gevallen. ANP / Koen van Weel

Een vrachtwagen is vanochtend bij knooppunt Amstel op de verbindingsweg van de A2 naar de A10 door de vangrail gereden en 10 meter lager op een andere weg terechtgekomen. De vrachtwagen kwam in aanraking met een personenauto, die op de rand van het viaduct bleef hangen.

Twitter avatar vid VID Tja. Op knp. Amstel én A9 zijn vangrails gesneuveld. RWS repareert eerst Amstel (tot 13u, foto) daarna A9 (tot 16u). http://t.co/7c76fOkzSM

Er rukten veel hulpdiensten uit. Volgens de politie was aanvankelijk de vrees dat de vrachtchauffeur bekneld zat, maar hij kon op eigen kracht uit de cabine komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto raakte gewond aan zijn been.

De politie weet niet wat er is gebeurd. De politie:

“De vrachtwagen en auto zijn met elkaar in aanraking gekomen. Verder moeten we nog onderzoeken wat er is gebeurd. Als het mogelijk is gaan we de beide bestuurders horen”

Het verkeer moest worden omgeleid. De vangrail wordt gerepareerd. Dit gaat naar verwachting tot 13.00 uur duren. (ANP)