Van der Breggen wint La Course in Parijs

De Nederlandse wielrenner Anna van der Breggen (25) heeft La Course gewonnen, de vrouwenwedstrijd op de Champs-Élysées. Van der Breggen, renner van Rabo-Liv, is de opvolgster van haar ploeggenoot Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van La Course won en nu niet meereed door blessureleed. Van der Breggen reed in de laatste kilometers van de koers in Parijs weg uit het peloton en bleef de groep in de stromende regen net voor. De Belgische Jolien D’Hoore sprintte naar de tweede plaats, de Nederlandse Amy Pieters werd derde. Ook de Nederlanders Lucinda Brand (achtste) en Kirsten Wild (negende) eindigden bij de eerste tien. La Course kende net als de Tour de France vele valpartijen. De Nederlandse Ellen van Dijk en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot behoorden tot de slachtoffers.

    • NRC