TNT ziet omzet groeien naar 1,76 miljard euro

TNT Express in Duiven. De onderneming vervoert wekelijks 4,7 miljoen pakjes, documenten en vrachtstukken naar ruim 200 landen. Foto ANP/Koen Suyk

Pakketvervoerder TNT heeft de opbrengst in het tweede kwartaal zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het concern bekend in een tussentijds handelsbericht.

TNT boekte een omzet van 1,76 miljard euro, een jaar eerder was dat nog 1,66 miljard euro. De operationele winst groeide van 3 miljoen euro tot 19 miljoen euro. Het verlies daalde van 4 miljoen euro naar 1 miljoen euro. Vorig kwartaal was het verlies door de reorganisatie een stuk hoger.

Het bedrijf herhaalde de financiële verwachtingen voor 2015 en de langere termijn. Wel merkte TNT op dat 2015 mogelijk een uitdagend jaar wordt, vanwege enkele projecten waaronder het uitbesteden van de IT van het bedrijf. Herstructureringslasten schat het bedrijf op 25 miljoen tot 30 miljoen euro in het derde kwartaal.

‘Overname door Fedex is gunstig’

Ceo Tex Gunning zei in een verklaring:

“We zien een positieve ontwikkeling in West-Europa, maar we blijven voorzichtig optimistisch ten aanzien van de volatiliteit in China, Brazilië, Australië en Griekenland.”

Ook kwam Gunning nog even op terug op de plannen van FedEx om TNT over te nemen: “een positieve ontwikkeling voor de aandeelhouders”, zo noemde hij het.

TNT ziet dit jaar als een overgangsjaar waarin wordt gewerkt aan de overname door FedEx. TNT en FedEx verwachten dat de overname in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond als de overname wordt goedgekeurd door de toezichthouder.

    • Anouk Eigenraam