Dit is vandaag belangrijk

Foto Reuters

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht

Spreek je Engels met een zwaar accent? Dat maakt je ongeloofwaardiger, blijkt uit onderzoek, en je kan er een zakelijke deal mee verprutsen.

Zijn strandtenthouders net blij dat ze de zaterdagstorm overleefden, komt er een week rotweer aan. Hoe passen seizoensgebonden bedrijven zich aan aan een slechte zomer?

Van aluminium tot zilver: afgelopen week gebeurde één van de grootste dalingen van grondstofprijzen, ooit. En dat kan je gaan merken aan een (nog) lagere inflatie.

Poldernieuws

‘Made in Holland’ is weer in trek, kopt Volkskrant. Eenvoudige arbeid laten doen in lagelonenlanden blijkt toch niet altijd slim.

Na alle kritiek belt Transavia de passagiers die de heftige vlucht van dit weekend meemaakten, schrijft Z24.

Reaal zoekt overnamekandidaten. Volgens het FD staat ASR hoog op de lijst.

While you were sleeping… in the US

In de New York Times een gesprek met de oprichter van Gawker. Na een rel wil hij nu echt af van het imago van rücksichtloze roddelwebsite.

Met de werkomstandigheden in de nagelsalons van New York valt het best mee, valt te lezen in de New York Review of Books.

Twitter treedt op tegen het stelen van tweets, meldt The Verge.

While you were sleeping… in Asia

Krijgen ongezonde maaltijden in Australië net als sigaretten ook een schokkende verpakking, vraagt The Sydney Morning Herald zich af.

Het schandaal bij Toshiba legt de niet-werkende bedrijfscultuur in heel Japan bloot, schrijft The Japan Times.

Suzuki wil de grootste autofabrikant in India blijven. Dat gaat nog moeilijk worden, denkt Asia Nikkei Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q