In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met vorige week onder meer: de aanslag in Suruç, de presidentiële verkiezingen in Burundi en de oorlog in Jemen.
Deelneemsters van een Latin danswedstrijd in Tel Aviv bereiden zich voor. Het winnende koppel zal Israël representeren tijdens het WK Latin in Miami.
Foto Reuters / Amir Cohen
Een moeder huilt bij de doodskist van haar zoon tijdens een begrafenisceremonie in Gaziantep na de zelfmoordaanslag van 20 juli in Suruç, waarbij 32 mensen omkwamen. Islamtische Staat heeft de aanslag opgeëist. Het is daarmee de eerste aanslag van IS op Turks grondgebied.
Foto AFP / Bulent Kilic
Een woonflat wordt omringd door een nieuwe snelweg in Guangzhou in de Chinese provincie Guangdong. Het gebouw stond op de slooplijst, maar bewoners weigerden te vertrekken door een te lage compensatieregeling, volgens lokale media.
Foto Reuterus / Ma Qiang
Afghaanse jongens op de zweefmolen in Kabul.
Foto Reuters / Mohammad Ismail
Pakistaanse vrouwen steken een stroom over na hevige regenval en overstromingen, waardoor verschillende dorpen zijn weggevaagd.
Foto AP / Mohammad Sajjad
Deelnemers van het wereldcongres voor Kerstmannen 2015 doen mee met de jaarlijkse duik bij Bellevue-strand, ten noorden van Kopenhagen in Denemarken.
Foto Reuters / Scanpix Denmark / Erik Refner
Mensen vluchten weg van traangas, dat de oproerpolitie in Istanbul gebruikt om demonstranten weg te jagen. Turkse Koerden zijn boos op de overheid omdat zij de aanslag door IS in Suruç als voorbeeld zien voor het gebrek aan daadkracht van de overheid om IS te stoppen.
Foto Reuters / Huseyin Aldemir
Een gewapende man beschermt de doodskisten van de slachtoffers van de aanslag in Suruç, Turkije, tijdens een begrafenisceremonie.
Foto Reuters / Murad Sezer
Een vrouw maakt foto's met haar mobiel op de locatie van de luchtaanval in Sanaä, Jemen, door een coalitie die geleid wordt door Saoedi-Arabië. In de Jemenitische burgeroorlog staan Houthi-rebellen en regeringsgelieerde troepen met de coalitie sinds maart tegenover elkaar.
Foto Reuters / Khaled Abdullah
Een zwaan rust uit, naast zonaanbidders in Hamburg in Duitsland.
Foto AFP / Axel Heimken
Actrices (vlnr) Marta Lubos, Daniela Pas en Paula Ransenberg tijdens een repetitie van het toneelstuk Dinamo, onderdeel van het 69e Avignon Theaterfestival in Zuidoost-Frankrijk.
Foto AFP / Franck Pennant
De Filippijn Victor San Miguel en zijn hond Polgoso in een bandenreparatiewinkel in Manila. Victor verdient acht euro per dag.
Foto AP / Aaron Favila
Luchtfoto tijdens de derde wedstrijd van het traditionele skûtsjesilen. Twee weken lang strijden veertien traditionele Friese platbodems tegen elkaar op de meren van Friesland.
Foto ANP / Catrinus van der Veen
Bezoekers van een ster die is uitgemaaid in een maïsveld bij München, Zuid-Duitsland. In het warme weer, met temperaturen van boven de dertig graden, wordt de maïs geoogst.
Foto AFP / Christof Stache
Een man draagt zijn vrouw op zijn rug in een overstroomde tunnel om de trein te halen. Hevige regenval teisterde Jinhua in de provincie Zheijang in Oost-China.
Foto Reuters / China Daily
Linkse protestanten beschermen hun gezicht en wachten voor een barricade, tijdens opstoten tussen de Turkse oproerpolitie in Istanbul afgelopen weekend. Na de aanslag in Suruç begin vorige week heeft een golf van geweld plaatsgevonden in het land.
Foto AFP / Ozan Kose
Migranten slapen in een trein van Nis naar Belgrado. Illegale immigranten steken Servië door op weg naar andere Europese landen.
Foto AFP / Dimitar Dilkoff
FIFA-president Sepp Blatter reageert geïrriteerd nadat de Britse comedian Simon Brodkin zeshonderd dollar eigen spaargeld over hem heen heeft gegooid tijdens een persconferentie in Zürich, Zwitserland, over de FIFA-verkiezingen. Brodkin heeft zijn geld teruggekregen van de Zwiterse politie.
Foto EPA / Ennio Leanza
Fietsers hangen aan de achterkant van een vrachtwagen even buiten de hoofdstad Bujumbura in Burundi. Iedere dag leggen fietsers de 45 kilometer lange route af naar beneden vanuit Bugarama om bananen te verkopen in de hoofdstad. Tijdens de terugweg bergop maken ze vaak gebruik van vrachtwagens.
Foto Reuters / Mike Hutchings
Een medewerker wacht op stemmers bij een stemlokaal in Burundi tijdens de presidentiële verkiezingen. Pierre Nkurunziza is voor de derde keer herkozen na de omstreden verkiezingen, waaraan veel onrust voorafging.
Foto AP / Jerome Delay
Een vrouw loopt langs een lichaam van een persoon, die volgens omstanders slachtoffer is geworden van een overval in de hoofdstad van Burundi Bujumbura, na de presidentiële verkiezingen. Veel onrusten gingen vooraf aan de omstreden verkiezingen, waarin Pierre Nkurunziza voor de derde termijn is gekozen.
Foto AFP / Carl de Souza