Campings ontruimd na bosbranden Fréjus - 10.000 mensen geëvacueerd

Ongeveer tienduizend vakantiegangers zijn vandaag geëvacueerd omdat hun campings in de buurt van het Zuid-Franse Fréjus wordt bedreigd door bosbranden in de omgeving. De branden braken rond het middaguur uit en worden aangewakkerd door de harde wind, zo schrijven verscheidene Franse media. Ook werd een nabijgelegen snelweg afgesloten.

Twitter avatar henleyworkspace ⒽⒺⓃⓁⒺⓎ ⓈⒺⓁⒻ ⓈⓉⓄⓇⒶⒼⒺ #PindelaLègue #holidaygreen forest fire destroys 30 homes, waiting to hear if we can return #Frejus http://t.co/lL75GKKlaA
Twitter avatar Var_Matin Var-matin #INCENDIES Trois campings et 10.000 personnes évacués à Fréjus http://t.co/WlQzUI922t http://t.co/6sw3RW2ljf

In totaal moesten drie campings in en rondom Fréjus worden ontruimd, zo meldt Le Parisien. Door de branden is al is al zo’n dertig hectare aan land verwoest, net als een veertigtal vakantiehuisjes op één van de campings. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen als gevolg van de bosbranden.

De lokale brandweer is inmiddels uitgerukt met meer dan 250 man. Ook zijn er onder meer twee helikopters en vier blusvliegtuigen ingezet. Volgens de brandweer ontwikkelt het vuur zich op een “gunstige manier”, zo meldt de Franse zender iTélé. Wel moest de A8 in de richting van Italië worden afgesloten.

Niet alleen in Frankrijk woeden momenteel bosbranden. Ook in het noordoosten van Spanje brak gisterochtend een brand uit in een gebied waar het erg droog is. Omdat het daar eveneens hard waaide, en de vlammen zich dus snel verspreiden, moesten er enkele honderden mensen worden geëvacueerd.

    • Joost Pijpker