Niek Kimmann (19) wereldkampioen

None
ANDRE WEENING/ORANGE PICTURES

De Nederlander Niek Kimmann is zaterdag in het Belgische Zolder wereldkampioen BMX geworden. De wedstrijden waren vanwege het verwachte slechte weer vervroegd. De 19-jarige Kimmann, vorig jaar nog de beste van de wereld bij de junioren, liet in de finale zijn landgenoot Jelle van Gorkom achter zich. Brons was er voor de Zwitser David Graf. Raymon van der Biezen, de derde Nederlander in de finale, werd zesde. Kimmann pakte vrijdag ook al het zilver op de tijdrit. Bij de vrouwen kwam Laura Smulders tekort voor een medaille. De wereldtitel ging naar Stefany Hernandez uit Venezuela. De Australische Caroline Buchanan won de strijd om het zilver, Simone Christensen uit Denemarken werd derde. Smulders kwam na bestudering van de fotofinish als vijfde over de meet.

    • NRC