Nederlandse wint vrouwenwedstrijd La Course

De Nederlandse wielrenner Anna van der Breggen (25) heeft La Course gewonnen, de vrouwenwedstrijd op de Champs-Élysées. Van der Breggen, renner van Rabo-Liv, is de opvolgster van haar ploeggenoot Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van La Course won.

Anna van der Breggen vlak na de finish.
Anna van der Breggen vlak na de finish. Foto EPA / Yoan Valat

De Nederlandse wielrenner Anna van der Breggen (25) heeft La Course gewonnen, de vrouwenwedstrijd op de Champs-Élysées. Dat meldt La Course op de website. Van der Breggen, renner van Rabo-Liv, is de opvolgster van haar ploeggenoot Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van La Course won.

Stromende regen

Van der Breggen reed in de laatste kilometers van de koers in Parijs weg uit het peloton en bleef de groep in de stromende regen net voor. De Belgische Jolien D’Hoore sprintte naar de tweede plaats, de Nederlandse Amy Pieters werd derde.

Ook de Nederlanders Lucinda Brand (achtste) en Kirsten Wild (negende) eindigden bij de eerste tien.

La Course kende net als de Tour de France vele valpartijen. De Nederlandse Ellen van Dijk en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot behoorden tot de slachtoffers.

Goed seizoen voor Van der Breggen

Van der Breggen, afkomstig uit Hasselt (Overijssel), is bezig aan een sterk seizoen. Zo won ze dit jaar al de Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, het Nederlands kampioenschap tijdrijden en de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen.

Marianne Vos reed dit jaar niet mee vanwege aanhoudend blessureleed.

    • Carlijn Vis