Bosbranden in Spanje - honderden mensen ontzet

De bosbrand
De bosbrand Foto EPA / Susanna Saez

Een bosbrand grijpt in de heuvels in het noordoosten van Spanje om zich heen. Het vuur brak vanmiddag uit in de door droogte getergde wouden en breid zich door stevige winden snel uit. Honderden mensen moesten worden geëvacueerd.

Dat meldt het Spaanse persbureau Europa Press. Binnen enkele uren had de brand circa 450 hectare bos in de as gelegd. Volgens brandweermannen zijn in totaal ongeveer 400 mensen ontzet. Er zijn zeven helikopters ingezet die grote hoeveelheden water op het vuur dumpen. Ook waren nog twee vliegtuigen en drie extra heli’s op weg naar het gebied.

Rond Odena, zo’n 50 kilometer van Barcelona, zijn enkele wegen afgesloten. De regio is bekend vanwege zijn mooie rurale gebieden. Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan.

    • Casper van der Veen