Wij vonden de iPad niks, Heel Holland kleurt, de calorieënbom van Chipotle

Beeld NRC Q

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Wij vonden hem maar niks: de iPad. Scepsis alom, toen de tablet van Apple vijf jaar geleden voor het eerst in Nederland te koop was. Een geamputeerde laptop, een grote iPhone waar je niet mee kunt bellen of de mobiele computer van de massa? Zie hier wat er (niet) van de voorspellingen is uitgekomen.

2. Is de Apple Watch hetzelfde lot toebedeeld? Over de verkoopcijfers van het horloge liet Apple bij de presentatie van de kwartaalcijfers maar weinig los. En dat terwijl iedereen zo graag wil weten of de Watch een beetje aanslaat. Het horloge is namelijk de eerste nieuwe productcategorie die Apple na de dood van oprichter Steve Jobs lanceerde.

3. Vergeet kleuters, kleuren is er nu ook voor volwassenen. En hoe. Uitgever BBNC verkocht in Nederland al 700.000 kleurboeken. Want binnen de lijntjes tekenen, dat ontspant zo lekker. Heel Holland kleurt.

4. Dat is best klote, een nul krijgen in de AD-haringtest. Dit is hoe de test tot stand komt, en wat de uitslag met winnaars en verliezers doet.

5. Trek gekregen? Bestel dan eens een monsterburger of McGangbang bij McDonald’s. Want dat kán dus gewoon. Wel even vragen naar het geheime menu. Nog niet verzadigd? Chipotle heeft een stevige burrito. Die heeft net zoveel calorieën als drie broodjes rookworst van de Hema, 6,4 Magnum Classics of 28 bitterballen.

6. Met vakantie? Nee hoor, deze mensen werken gewoon door. En dat is echt niet zo erg als het klinkt.

7. Thuisblijven zou in ieder geval helpen tegen een nieuw welvaartsprobleem: steden die uit hun voegen barsten door massa’s toeristen. Barcelona bijvoorbeeld, of Amsterdam. Het aantal hotelovernachtingen groeide in de hoofdstad met 10 procent, en ook het aantal verhuurde woningen via Airbnb blijft stijgen. Met big data gaat de hoofdstad nu de toeristendrukte te lijf.

8. Rijd je je drie weken helemaal kapot, win je de Tour de France, en dan krijg je nog evenveel als voetballer Messi in krap twee dagen verdient. Wielrennen is een (relatief) arme sport.

9. De Tupperwareparty, hij bestaat nog. Hoe een bedrijf dat plastic bakjes maakt een omzet van 2 miljard per jaar weet te genereren.

    • Annemarie Sterk