Welcome to Flavor Country

Foto AFP PHOTO
Foto AFP PHOTO

Deze twee verkopers demonstreren hoe goed hun elektronische sigaret wel niet werkt. Tot en met vandaag proberen ze hun product aan de man te brengen tijdens de Vape China Expo, een beurs speciaal en alleen voor e-sigaretten en aanverwante producten. Volgens de website van de beurs staan er meer dan 300 merken op deze beurs. Dat klinkt veel, maar dat is niet zo gek. De moderne e-sigaret is een Chinese uitvinding. En de Chinese tabaksmarkt is de grootste ter wereld. Naar schatting telt het land zo’n 300 miljoen rokers. De Chinese overheid probeert de laatste tijd het roken te ontmoedigen. Zo is er dit jaar een rookverbod ingegaan voor openbare plekken en werkplekken. Ook tabaksreclames mogen niet meer. De Chinese overheid promoot ondertussen wel de e-sigaret als alternatief. Des te meer reden voor deze verkopers om er nog een op te steken.