Weer

Het weer slaat volkomen om. Met een sterke westelijke stroming komen gebieden met slecht weer onze kant op. Ook wordt koele lucht aangevoerd. Daardoor zijn de middagtemperaturen lager dan normaal is voor de tijd van het jaar.

Zaterdag lijkt het eerder herfst dan zomer in Nederland. Het regent van tijd tot tijd. Daarbij kan het ook onweren. Het waait hard aan zee, windkracht 7. Landinwaarts kan tijdelijk windkracht 5 staan uit westelijke richting. In de loop van de middag klaart het vanuit het zuidwesten breed op. Die opklaringen breiden zich uit over de rest van het land . De avond verloopt iets rustiger en droger. Het wordt slechts zo’n 17 graden.

Zondag begint zonnig. Geleidelijk neemt de

bewolking echter toe en in de loop van de middag volgt vanuit het zuidwesten een nieuw regengebied. Het noordoosten lijkt het nog wel tot in de avond droog te houden. Het wordt 18 graden op de Waddeneilanden tot 21 graden in Limburg.

Ook volgende week blijft het wisselvallig en fris voor de tijd van het jaar.