Net gemist, 25/7

LEZEN

Wat Rain is sizzling bacon, cars are lions roaring: the art of sound in movies
Tijd 15 minuten
Skip Lievsay. Hij is de man achter het geluid van de rondvliegende kegels in The Big Lebowski. Achter de houtversnipperaar in Fargo. Hij is een van de beste geluidsmannen van Hollywood. De Guardian maakte een portret.

KIJKEN

Wat Kijken in de ziel
Tijd 35 minuten
Maakt het voor de strafmaat uit waar een rechtszaak plaatsvindt? Twijfelen rechters weleens? En hoe is het om een zaak te doen waar de kranten vol mee staan? Coen Verbaak praat in een nieuw seizoen van Kijken in de Ziel met rechters. Rechter Frank Visser in de eerste aflevering: „Eigenlijk moet je, excusez le mot, stronteigenwijs zijn. Door ervaring word je verstandiger. En leer je dat de wet een belangrijk uitgangspunt is, maar nooit een excuus om dat te doen waarvan je denkt: dit deugt niet.”

KIJKEN

Wat Ik ben Alice
Tijd 75 minuten
Wat gebeurt er als je een zorgrobot in een bejaardentehuis loslaat? En tegen welke dilemma’s loop je aan? In deze documentaire zie je hoe drie oudere alleenstaande vrouwen bezoek krijgen van zorgrobot Alice. Regisseur Sander Burger had geen script, hij registreert simpelweg wat er gebeurt tijdens het vijf weken durende experiment.

KIJKEN

Wat De maidenspeech van Mhairi Black
Tijd 7 minuten
De 20-jarige Mhairi Black van de Schotse Nationale Partij is de jongste gekozen politicus in het Verenigd Koninkrijk. Zij hield vorige week haar maidenspeech en gaf een analyse van wat er fout loopt met de Britse Labourpartij. Haar speech werd meer dan acht miljoen keer bekeken.