Nederlander Niek Kimmann (19) wereldkampioen BMX

Niek Kimmann op archiefbeeld.
Niek Kimmann op archiefbeeld. Foto EPA / Rolex dela Pena

De Nederlander Niek Kimmann is vandaag in het Belgische Zolder wereldkampioen BMX geworden. De wedstrijden waren vanwege het verwachte slechte weer vervroegd.

Kimmann, vorig jaar nog de beste van de wereld bij de junioren, liet in de finale zijn landgenoot Jelle van Gorkom achter zich. Brons was voor de Zwitser David Graf. Raymon van der Biezen, de derde Nederlander in de finale, kwam als zesde over de meet.

Twitter avatar UCI_BMX_SX UCI BMX Supercross .@niekkimmann 2015 UCI BMX World Champion in #zolder2015! @KNWU http://t.co/3JPffL1hhE

Bij de vrouwen kwam Laura Smulders tekort voor een medaille. De wereldtitel ging naar Stefany Hernandez uit Venezuela. De Australische Caroline Buchanan won de strijd om het zilver, terwijl Simone Christensen uit Denemarken derde werd. Smulders kwam na bestudering van de fotofinish als vijfde over de meet. (ANP)

Een video over Kimmanns seizoen vorig jaar: