Federer speelt tegen Nederland

Titelverdediger Zwitserland zal op volle sterkte aantreden in de Davis Cup-ontmoeting tegen Nederland in september. Er was veel twijfel of de Zwitserse wereldtoppers Roger Federer en Stan Wawrinka beschikbaar zouden zijn voor het duel, maar een persvoorlichter van de Zwitserse tennisbond liet vrijdag weten dat ze allebei mee zullen doen. De wedstrijd wordt van 18 tot en met 20 september gespeeld in Zwitserland. De winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van de wereldgroep.

Roger Federer is de nummer twee van de wereldranglijst, Stan Wawrinka staat vierde. Omdat Zwitserland het in maart zonder hun twee topspelers moesten stellen, verloren ze met 3-2 van België in de wereldgroep. Waarschijnlijk zal volgende week bekend worden gemaakt in welke plaats en op welke ondergrond de wedstrijd wordt gespeeld. Nederland won afgelopen weekend in en tegen Oostenrijk en plaatste zich zo voor de play-off tegen Zwitserland. (NRC)