Nu een etappe, wanneer de hele Tour?

None

Hij wordt dit najaar 25, maar in Frankrijk zien ze in wielrenner Romain Bardet al jaren de opvolger van Bernard Hinault, die in 1985 de laatste Franse tourwinnaar was. Vorig jaar kwam Bardet al in de buurt, met een zesde plek in het algemeen klassement. Deze Tour begon moeizaam voor de jonge Fransman, maar gisteren herstelde hij zich met zijn eerste etappezege in de Tour de France. Wat gingen de Fransen in finishplaats Saint-Jean-de-Maurienne uit hun dak voor hun landgenoot, die op zo’n 40 kilometer van de finish de kopgroep uiteen had gereten op de flanken van de Glandon, een col van de buitencategorie. Bardet liep door zijn etappeoverwinning ruim drie minuten in op Bauke Mollema, die sprak over „de zwaarste etappe van de Tour” - geen wonder na zeven Alpencols op een dag. Mollema blijft nog wel negende in het klassement, met Bardet daar nu vlak achter. De favorieten konden elkaar niet echt pijn doen gisteren. Froome leidt soeverein. Gesink blijft zesde.

    • NRC