Topbestuurder Achmea weg vanwege fraudezaak

Achmea-bestuurslid Jeroen van Breda Vriesman stapt definitief op bij verzekeraar Achmea. Dat meldt Achmea op zijn website. Vanwege de duur van een fraude-onderzoek naar de topman legt hij zijn functie per direct neer.

Het logo op het hoofdkantoor van Achmea in Zeist
Het logo op het hoofdkantoor van Achmea in Zeist Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Achmea-bestuurslid Jeroen van Breda Vriesman legt definitief zijn functie bij verzekeraar Achmea neer. Dat meldt Achmea op zijn website. Vanwege de duur van een fraude-onderzoek naar de topman legt hij zijn functie per direct neer.

Afgelopen september werd bekend dat er in 2007 bij Achmea gerommeld werd met huurovereenkomsten van fitnesscentra. Van Breda Vriesman was destijds verantwoordelijk als directievoorzitter van de zorgdivisie van Achmea.

De verzekeraar gaf de zaak vorig jaar zelf aan bij de Belastingdienst. Toen het Openbaar Ministerie (OM) in september een onderzoek startte, legde Van Breda Vriesman zijn functie tijdelijk neer.

De duur van het onderzoek en de onzekerheid over wanneer Van Breda Vriesman zou kunnen terugkeren, zijn reden voor de Raad van Commissarissen en hemzelf om de samenwerking te beëindigen. De commissarissen zeggen Van Breda Vriesmans vertrek te betreuren, maar zien het als ‘onvermijdelijk’.

Het is nog niet bekend wie Van Breda Vriesman gaat opvolgen. Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland met labels als FBTO, Agis, Zilveren Kruis en Avéro.